Αποτελείται απο μανιτάρια, κρεμμυδάκια και λευκό κρασί, αν και μερικές φορές βάζουν ντομάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύει κυνήγι (πουλερικά) και κρέατα γενικά.
Ιστορία. Στα γαλλικά η λέξη "chasseur" σημαίνει "στύλ κυνηγιού". Οταν σκότωναν οι κυνηγοί πουλιά, συχνα τα σκάγια τραυμάτιζαν τη σάρκα άσχημα, έτσι χρειαζόταν να κοπεί το κρέας τους σε μικρά κομμάτια ώστε να αφαιρεθεί όλο το μολύβι. Ετσι επινοήθηκε αυτή η σάλτσα απο τον Δούκα Philippe De Mornay (1549-1623), κυβερνητη του Saumur και Λόρδο du Plessis Marly για να αναδεικνύει το άσχημα κομμένο κυνήγι.
Chasseur sauce
No comments:
Post a Comment