ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Monday, 11 October 2010

Κοτολέτα

Στα ελληνικά, κοτολέτα είναι γενικώς τα κομμάτια του κρέατος χωρίς κόκαλο, με πάχος που δεν ξεπερνά συνήθως τα δύο εκατοστά τα οποία τηγανίζουμε σε λάδι ή σε βούτυρο.

Ρίζα της λέξης είναι το λατινικό "costa" που σημαίνει "το πλευρό". Στη διεθνή γαστρονομία υψηλότατη θέση κατέχει η πασίγνωστη «cotoletta alla Milanese», το παναρισμένο κομμάτι κρέατος στο πανέ του οποίου χρησιμοποιείται και αυγό.




Cotolette

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi