ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Thursday, 3 January 2008

Στακοφύσι

Είναι ξερός (αποξηραμένος και αποθηκευμένος) μπακαλιάρος που για να φαγωθεί τον αφήνουν σε ανανεούμερνο θαλασσινό νερό. Μετά τα κομμάτια του τα σωτάρουν με κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και μετά τα μαγειρεύουν στη κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα, πράσα και ζάχαρι.
Ιστορία
Γνωστό από την εποχή των Βενετσιάνων νωρίς τον μεσαίωνα (pesse stocco), μόνο το όνομα είναι δανεισμένο από την Αγγλική γλώσσα. Ήταν η εκδοχή του μπουρδέτου για τους πλούσιους.


Stock fish- pesse stocco

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi