Οι λάτρεις του είδους θεωρούν ότι το χαβιάρι της Κασπίας θάλασσας είναι το καλύτερο και τα τρ'ια επόμενα είναι
α) Το Beluga (Acipenser buso) με 30 αυγά ανά γραμμάριο. Εχει απαλό γκρίζο έως σκούρο γκρίζο χρώμα
β) Το Osietra (Acipenser guldenstaedti), με 50 αυγά ανά γραμμάριο. Εχει γκρίζο έως χρυσαφί χρώμα και το
γ) Sevruga (Acipener stellatus), με 70 αυγά ανά γραμμάριο. Εχει σκούρο γκρίζο χρώμα έως μαύρο.
Ιστορία : Το χαβιάρι εισήχθει στη Γαλλία τη δεκαετία του '20 απο 2 Ρώσους, τους αδελφούςΜελκόμ και Μοθγκτσέγκ Πετροσιάν, που εντυπωσιάστηκαν στην αρχή ανακαλύπτοντας ότι η τόο δημοφιλής στη πατρίδα τους λιχουδιά, δεν εύρισκε ανταπόκριση στο Παρίσι. Ετσι όταν οι αδελφοί διοργάνωσαν γευσιγνωσίες χαβιαριού στην Παγκόσμια Εκθεση του Grand Palais το 1925, αναγκάστηκαν να εξοπλίσουν το χώρο με πτυελοδοχεία, για να αντιμετωπίσουν τις αρχικές αντιδράσεις του κοινού.
No comments:
Post a Comment