ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Saturday, 6 June 2009

Beluga caviar

Αλατισμένα αυγά διαφόρων ειδών οξύρρυγχου.

Tο Beluga (Acipenser buso) με 30 αυγά ανά γραμμάριο. Εχει απαλό γκρίζο έως σκούρο γκρίζο χρώμα



Ιστορία : Το χαβιάρι εισήχθει στη Γαλλία τη δεκαετία του '20 απο 2 Ρώσους, τους αδελφούςΜελκόμ και Μοθγκτσέγκ Πετροσιάν, που εντυπωσιάστηκαν στην αρχή ανακαλύπτοντας ότι η τόο δημοφιλής στη πατρίδα τους λιχουδιά, δεν εύρισκε ανταπόκριση στο Παρίσι. Ετσι όταν οι αδελφοί διοργάνωσαν γευσιγνωσίες χαβιαριού στην Παγκόσμια Εκθεση του Grand Palais το 1925, αναγκάστηκαν να εξοπλίσουν το χώρο με πτυελοδοχεία, για να αντιμετωπίσουν τις αρχικές αντιδράσεις του κοινού.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi