ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Sunday, 21 October 2007

Σάλτσα Ολλανταίζ

Είδος αφράτης λεμονοκίτρινης (στο χρώμα) σάλτσας που παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, βούτυρο και κρόκους αυγών.Σερβίρεται ζεστή με λαχανικά, ψάρια, αυγά.

Ιστορία. Πολλοί ιστορικοί λένε ότι παλιά η συγκεκριμμένη σάλτσα λεγόταν Σ. Isigny απο την ομώνυμη πόλη στη Νορμανδία την Isigny-sur-Mer, που ήταν ονομαστή για το βούτυρό της. Ακόμη και σήμερα η Νορμανδία θεωρείται η πρωτεύουσα της κρέμας. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η παραγωγή κρέμας στην Νορμανδία έπεσε έτσι αναγκάστηκαν να την εισάγουν απο την Ολλανδία. Ετσι η ονομασία άλλαξε για να δείχνει τη πηγή παραγωγής της κρέμας.


Hollandaise sauce

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi