ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Wednesday, 9 September 2009

Choucroute

Ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο τουρσί. Τρώγεται ζεστό ή κρύο συνοδεύοντας κρέατα και αλλαντικά.
Θεωρείται σπεσιαλιτέ της Β Ευρώπης. Λέγεται και Sauerkraut.
Ιστορία
Οι κινέζοι μάγειρες έφτιαχναν λάχανο τουρσί μέσα σε κρασί απο το 200 π.Χ. σαν συνοδευτικό για τα γεύματά τους. Λέγεται ότι οι δούλοι που έχτισαν το Σινικό Τείχος ταϊστηκαν με ρύζι και τέτοιο λάχανο για να έχουν ενέργεια.
Ο Τζένγκις Χάν υποτίθεται ότι το εισήγαγε στην Ευρώπη, οι Αυστριακοί όμως ήσαν εκείνοι που έκοψαν το λάχανο ψιλό και το έβαλαν στο αλάτι μαζί με κόκκους κέδρου για άρωμα.Οι Ολλανδοί ναυτικοί έπαιρναν μαζί τους στα ταξείδια τους βαρέλια απο ξυνολάχανο για να αποφεύγουν τις ασθένεις - σκορβούτο κυρίως.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi