Πολτός ελαφρώς αρωματισμένος απο ψιλοκομμένα φρούτα, λαχανικά ή και μυρωδικά. Εχει γλυκιά γεύση και συγχρόνως καυτερή. Χρησιμοποιείται ωμός ή βρασμένος σαν επιτραπέζιο μπαχαρικό ή σάλτσα που προστίθεται με κουτάλι στο πιάτο.
Ιστορία : Κατάγεται απο την Ινδία του 19ου αιώνα. Η δυτική εκδοχή του, είναι με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, ξύδι, τομάτες, ζάχαρη και μπαχαρικά. Η ανατολίτικη περιέχει συχνά και εξωτικά φρούτα. Η γνωστότερη είναι το τσάτνεϊ με μάνγκο.
No comments:
Post a Comment