Τα κατάλληλα κομμάτια για κάθε είδους μαγείρεμα:
Στήθος, στηθοπλευρά: για βραστά, μαγειρευτά και κιμά.
Λάπα, ελιά: για βραστά, μαγειρευτά και κιμά. Είναι λίγο σκληρή αλλά νόστιμη αφού έχει πολλούς χυμούς.
Κόντρα, μπριζόλες, φιλέτο: για ψήσιμο στη σχάρα και στον φούρνο.
Ουρά, κότσι, ποντίκι: για βραστά μαγειρευτά, σούπες, ζωμούς.
Σπάλα: για ψητά φούρνου ή σχάρας.
Καπάκι: για μαγειρευτά και κιμά.
Κιλότο, στρογγυλό, νουά, τρανς: για ψητά σχάρας, φούρνου και μαγειρευτά.
No comments:
Post a Comment