Ειδος αγκαθιού απο το οποίο τρώγονται οι ρίζες, τα φύλλα και οι βλαστοί του. Εχει ύψος 1 μέτρο, λογχοειδή αγκαθωτά φύλλα και κίτρινα άνθη. Υπάρχει παντού, απο τα βουνά ως τη θάλασσα, απο γόνιμα εδάφη μέχρι ξερές περιοχές. Τα φύλλα βράζονται και τρώγονται ως σαλάτα, ή μαγειρεύονται μαζί με ρύζι. Οι ρίζες βράζονται περιχύνονται με ξύδι και μετά διατηρούνται μέσα στο λάδι. Είναι ωραίος μεζές ούζου.
(Scolymus hispanicus - Asteraceae, Golden thistle)
No comments:
Post a Comment