ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Friday, 5 June 2009

Norwegian omelette

Είδος επιδόρπιου που αποτελείται απο μία σπογγώδη βάση π. χ παντεσπάνι το οποίο σκεπάζεται απο παγωτό, μετά απο ψημένη στο φούρνο μαρέγκα. Το μυστικό της συνταγής είναι ότι ο αέρας που παγιδεύεται μέσα στη μαρέγκα προστατεύει το παγωτό απο τη θερμότητα του φούρνου, την ίδια στιγμή που η μαρέγκα και η βάση παντεσπάνι πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί το παγωτό, ροδίζουν. Ονομάζεται και Αλάσκα Ψημένη
Αγγλική Ονομασία :Baked Alaska Αλλες ονομασίες :- Omelette á la norvégienne,Norwegian omelette,Omelette surprise, andglace au four.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi