ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Sunday, 28 October 2007

Μπουγιαμπέσα

Παραδοσιακή γαλλική σούπα απο ψάρια και οστρακοειδή. Σερβίρεται συχνά συνοδεία με σάλτσα rouille.

Iστορία
Σύμφωνα με τη παράδοση οι τοπικοί ψαράδες που επέστρεφαν απο τα ταξίδια τους, έφτιαχναν τη σούπα αυτή ανάλογα με τη ψαριά. Ξεχώριζαν τα ψάρια και τα ψαρικά που θα πωλούντο απο αυτά που θα πήγαιναν στο σπίτι τους για το φαϊ. Βράζανε τα ψάρια, σουρώνανε το ζουμί και έβγαζαν σε μία σουπιέρα το ζωμό σκέτο και σε άλλη τα ψάρια. Συχνά συνόδευαν το φαγητό τους με τη σάλτσα rouille


















Bouillabaisse

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi