ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Tuesday, 10 November 2009

Πλιγούρι



Σπασμένο σιτάρι που έχει αποφλοιωθεί και μισοψηθεί, με αποτέλεσμα να μαγειρεύεται εύκολα και να έχει φίνα γεύση. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες απο το ρύζι και τα μακαρόνια, πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και είναι πολύ χορταστικό.

Χρησιμοποιείτε σε σαλάτες, σούπες, γεμίσεις, πιλάφια, συνοδευτικό κρεάτων κλπ.

Το πλιγούρι είναι ο θεμέλιος λίθος σε ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της Μέσης Ανατολής, το κίμπε (kibbe), τους αρωματικούς κεφτέδες από κιμά μέσα σε μια κρούστα από πλιγούρι


Ανάλογα με τη περιοχή έχει και το όνομά του, λέγεται πουργκούρι, χόνδρος, μπλουγούρι



Bulgur

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi