ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Tuesday, 28 September 2010

Κλωτσοτύρι

Είδος μαλακού τυριού που παράγεται απο προβειο ή και κατσικίσιο γάλα.

Με γάλα που μένει μετά την εξαγωγή βουτύρου. Προσθέτεται λίγο φρέσκο γάλα στο αποβουτυρωμένο, κόβεται με λίγη πιτιά σε θερμοκρασία δωματίου και σουρώνεται. Πρωτόγονη τυροκόμηση που γίνεται μόνο σε σπίτια. Συνήθως φτιαχνουν ένα είδος τυρόπιτας με αυτό.

Παράγεται στην Ηπειρο και Θεσσαλία, στον ορεινό όγκο των Αγράφων.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi