ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Wednesday, 12 September 2007

Στραγάλια

Τα στραγάλια γίνονται από τα φρέσκα ρεβίθια, που αρχικά ψήνονται 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια μουσκεύονται με νερό και ξαναψήνονται. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται τρεις φορές, σε διαφορετικούς χρόνους και ποσότητες νερού έως ότου τα βουτήξουν σε αλατόνερο ή σε πικάντικη σάλτσα. Μετά τα ψήνουν στον νταβά, ειδικό σκεύος με χάλκινη βάση και ξύλινο αναδευτήρα που περιστρέφεται και ανακατεύει τα στραγάλια. Στη συνέχεια ο μάστορας, χωρίζει τα μεγέθη περνώντας τα από τα ειδικά κόσκινα.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi