Παρασκευάζεται απο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι μία συμπαγής και ανοιχτόχρωμη γραβιέρα γεμάτη με ακανόνιστες τρύπες. Οι τυροκόμοι, μόλις η γραβιέρα πήξει τη παστώνουν σε αλμη και όχι σε στεγνό αλάτι. Μετά την αφήνουν να ωριμάσει σε ξύλινα ράφια, σε ειδικά κελάρια με ελεγχόμενη θερμοκρασία για 2 μήνες στη διάρκεια των οποίων δημιουργείται ένα σκληρό περίβλημα.
Το χρώμα του τυριού είναι κίτρινο, πιο έντονο απο τη γραβιέρα Κρήτης, ελαφρώς πικάντικο, γλυκό με ελαφριά γεύση καρυδιού.
No comments:
Post a Comment