ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Wednesday 10 November 2010

Ριζότο

Φαγητό ιταλικής προέλευσης με βάση το ρύζι, μαγειρεμένο με ζωμό κρέατος ή και λαχανικών ώστε να γίνει κρεμώδες. Θεωρείται ένα απο τα πιο διαδεδομένα ορεκτικά της Ιταλίας, συχνά όμως σερβίρεται σαν γαρνιτούρα με ένα κομμάτι κρέας ή και απο μόνο του σαν κύριο πιάτο.

Οι ποικιλίες ρυζιού που χρησιμοποιούνται στην Ιταλία για ριζότο είναι "
Arborio, Baldo, Carnaroli, Padano, Roma, and Vialone Nano". Το Carnaroli είναι ένα είδος ρυζιού που δεν λασπώνει εύκολα, το Vialone Nano έχει μικρούς κόκκους, μαγειρεύεται γρηγορώτερα και έχει ωραιότερη γεύση. Αυτα τα δύο δίνουν μία κρεμώδη υφή στο σύνολο του πιάτου και θεωρούνται τα καλύτερα ρύζια για ριζότο. Τα άλλα προτιμώνται για νερουλά ριζότο ή και για σούπες.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi