ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Thursday, 3 September 2009

Harissa

Πικάντικη καυτερή σάλτσα φτιαγμένη με κόκκινες πιπεριές τσίλι, ελαιόλαδο, σκόρδο, κόλιανδρο, μέντα και κύμινο.


Κατάγεται απο τη Β. Αφρική και συνηθίζεται πολύ στη κουζίνα του Μαρόκου, της Τυνησίας και του Αλγερίου. Ιδιαίτερα στην Τυνησία συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα σαν ορεκτικό, είτε αυτό είναι με κρέας, με ψάρι, είτε και με λαχανικά και σούπες. Μερικές φορές προσθέτουν στη σάλτσα και χυμό λεμονιού. Στις περιοχές της Σαχάρας, της δίνουν μία πιο καπνιστή γεύση.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi