ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Sunday, 18 March 2007

Ανθότυρο


Ένα από τα πιο γνωστά φρέσκα τυριά

Είναι ένας συνδυασμός κρέμας απο αγελαδινό και πρόβειου γάλακτος. Εχει μεγάλη περιεκτικότητα λίπους, που του δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του. Είναι ελαφρά αλατισμένο και αφήνεται να ωριμάσει μόνο λίγες εβδομάδες πριν την κατανάλωση. Ο Ηλίας Μαμαλάκης λέει ότι "είναι περισσότερο τυρί για επιδόρπιο, σερβιρισμένο με μέλι ή μαρμελάδα είτε με ζάχαρη και κανέλα".

Στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας τηγανίζεται και σερβίρεται με μέλι. Όμως εξαιτίας της γλυκιάς του γεύσης χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά γλυκά όπως στα καλτσούνια (μικρές γλυκές τάρτες με τυρί από την Κρήτη), και στις μυζηθρόπιτες (τυρόπιτες με μυζήθρα). Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πιο αλμυρά τυριά όταν φτιάχνεται η Ελληνική τυρόπιτα.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi