Είδος επιδόρπιου που αποτελείται απο μία σπογγώδη βάση π. χ παντεσπάνι το οποίο σκεπάζεται απο παγωτό, μετά απο ψημένη στο φούρνο μαρέγκα. Το μυστικό της συνταγής είναι ότι ο αέρας που παγιδεύεται μέσα στη μαρέγκα προστατεύει το παγωτό απο τη θερμότητα του φούρνου, την ίδια στιγμή που η μαρέγκα και η βάση παντεσπάνι πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί το παγωτό, ροδίζουν.
Αγγλική Ονομασία :Baked Alaska
Αλλες ονομασίες :- Omelette á la norvégienne, Norwegian omelette, Omelette surprise, and
glace au four.
No comments:
Post a Comment