Νοστιμότατο οστρακοειδές της θάλασσας, που είναι κάτι μεταξύ αστακού και αστακοκαραβίδας χωρίς κεραίες και δαγκάνες. Ένα δεκάποδο με χαρακτηριστικά από αστακό και καραβίδα μαζί και γεύση ακόμα καλύτερη.
Οι κολοχτύπες από το Μάιο πιάνουν τα ρηχά, κατοικώντας όλο το καλοκαίρι σε σπηλιές και σχισμές των βράχων, συνήθως γατζωμένες στην οροφή. Πιάνονται με το χέρι. Τυλίγοντας με ένα βρεγμένο πανί στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν ζωντανές για μέρες.
Μαγειρεύεται όπως ο αστακός, μακαρονάδα, ψητή ή βραστή με λαδολέμονο.Αλλα ονόματα : Κούκος ή και καραβίδα
Slipper lobsters (Scyllarides latus)
No comments:
Post a Comment