ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Thursday, 3 January 2008

Στουφάδο

Φαγητό μαγειρεμένο σε κατσαρόλα κλεισμένη καλά και αφημένη πάνω στην "stua" (ειδικό μικρό φουρνέλο στην άκρη του τζακιού), που έβραζε για πολλές ώρες ή και όλη νύχτα. Πρόκειται για κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, που προηγουμένως έχουν μαριναριστεί όλη νύχτα σε κρασί, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, καρότο, σέλινο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαντζουράνα, δάφνη και αλατοπίπερο. Τσιγαρίζεται με λάδι και ψιλοκομμένη παντσέτα και μετά βράζεται στη "stua" με όλη την μαρινάτα, προσθέτοντας λίγη ζάχαρη. Τρώγεται με πολέντα που περιχύνομε με την σάλτσα.

stufadin - Βενετσιάνικη προέλευση

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi