ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Friday, 9 July 2010

Gravlax



Φιλέττο, ή λεπτές φέτες ωμού σολωμού, που έχει γίνει παστός με ζάχαρη, αλάτι και φρέσκο άνιθο.




Ιστορία


Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν φαγητό των ψαράδων που αφού αλάτιζαν το σολωμό τον έθαβαν στην άμμο λίγο πιο πάνω απο τη κορυφογραμμή της παλίρροιας για να "ψηθεί". Το όνομα "grav" στα Σουηδικά σημαίνει "τάφος" ή " τρύπα στο χώμα". Σήμερα αντί για θάψιμο στην άμμο ο σολωμός τοποθετείτε σε μία ξερή μαρινάδα απο αλάτι, ζάχαρι, άνηθο και μένει εκείγια μερικές μέρες.




Σουηδικής καταγωγής


No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi