ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Monday, 10 November 2008

Ρύζι σπυρωτό

Σε αυτή την κατηγορία έχουμε το Parboiled ρυζι που μετά το μαγείρωμα παραμένει σπυρωτό, ο κάθε ένας κόκκος ξεχωριστός.

Οπως και το νυχάκι προέρχεται απο μακρύσπερμες ποικιλίες ρυζιού, συνήθως Μπόνετ, οι κοκκοι του είναι υποκίτρινοι Αντίθετα με το ρύζι Καρολίνα και νυχάκι, υπόκειται σε υδροθερμική επεξεργασία όπου μετά την αποφλοίωση και λεύκανση, προβράζεται σε νερό και μετά στον ατμό. Ετσι μετά απο αυτήν την επεξεργασία οι κόκκοι του κρατάνε τα θρεπτικά τους συστατικά και παραμένουν σπυρωτοί στο μαγείρεμα .

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi