ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Wednesday, 12 November 2008

Μπερναίζ

Σάλτσα απο αυγά, βούτυρο, κρεμμυδάκια, ξηρό,γλυκό κρασί, εστραγκόν και μαϊντανό. Σερβίρεται με κρεατικά, ψαρικά και αυγά.

Ιστορία. Τον 19ο αιώνα ο σέφ Jules Colette του Παρισινού εστιατορίου "Le Pavillon Henri IV"δημιούργησε την εν λόγω σάλτσα, πρός τιμήν της γενέτειρας του Ερρίκου IV που ήταν η πόλη Bearn στην ευρύτερη περιοχή των Πυρηνναίων, στη ΝΔ Γαλλία.



Bearnaise sauce

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi