Γεμιστά ζυμαρικά πλασμένα σε σχήμα χοντρού δακτυλιδιού. Συνήθως γεμίζονται με μείγμα κρέατος (προσούτο, χοιρινό).
Ιστορία
Κατάγονται απο τη περιοχή Emilia και ιδιαίτερα απο τη Bologna και τη Modena, όπου παραδοσιακά σερβίρονται μέσα σε ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου. Για την ιστορία τους πολλοί λένε ότι ένα βράδυ που βρέθηκε σε μία μικρή πόλη, διανυκτέρευση σε ένα πανδοχείο η Λουκρητία Βοργία. Ο ξενοδόχος που ενθουσιάστηκε τόσο απο την ομορφιά της δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Πήγε μέχρι το δωμάτιό της και έβαλε το μάτι του στη κλειδαρότρυπα. Δυστυχώς το μόνο που μπόρεσε να δεί ήταν ο αφαλός της γυναίκας, μια που το δωμάτιο φωτίζετο απο ένα κερί μόνο. Η θέα αυτού του μοναδικού κομματιού του κορμιού της εκστασίασε το πανδοχέα που έτρεξε στη κουζίνα του και δημιούργησε τα τορτελλίνια, καθ' εικόνα και ομοίωση του πανέμορφου αυτού αφαλού.
Ιταλικής προέλευσης :Tortellini
No comments:
Post a Comment