ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Saturday, 10 March 2007

Λαδοτύρι Ζακύνθου


Τυρί πικάντικο που αποκαλείται "ντόπιο", φτιαγμένο από πρόβειο γάλα το οποίο διατηρείται σε ελαιόλαδο μέσα σε πήλινα κιούπια. Μαλακό και όχι πικάντικο στα αρχικά στάδια ωρίμασης, πικάντικο και σκληρό όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζει. Παράγεται από τα μισά της Άνοιξης και μετά, το βρίσκει κανείς όμως όλο το χρόνο, στην ώριμη μορφή του.

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Blog Archive

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi