ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Friday, 7 November 2008

Γιδοτύρι

Τυρί φτιαγμένο απο κατσικίσιο γάλα. Φτιάχνεται ώς εξής: Μαζεύουν το γάλα, το πήζουν με πυτιά στους 22 βαθμούς Κελσίου, το ανακατεύουν δυνατά ώστε να χωρίσει απο το τυρόγαλο. Μετά το στραγγίζουν, το αλατίζουν και το ξεραίνουν. Φτιάχνεται απο τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο και σερβίρεται σαν επιδόρπιο

Η Αιτωλοακαρνανία και Ηπειρος το φτιάχνουν απο τον 19 αιώνα

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi