Εϊδος φαγητού με μοσχαρίσιο κρέας (συνήθως μπούτι) παραγεμισμένο με λεπτοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό. Γίνεται με σάλτσα ντομάτας, λάδι, κρεμμύδι, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο και φύλλα δάφνης. Δένουν τη σάλτσα τόσο ώστε όταν πήξει να "βάφει τα μουστάκια". Στη χωριάτικη μορφή της χρησιμοποιούν αντί για μοσχάρι, κόκκορα. Επίσης φτιάχνουν και ψάρια - ψαρικά παστιτσάδα, όπως ο περίφημος αστακός-παστιτσάδα.
Είναι ένα δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα και προσφέρεται σε επίσημα γεύματα και γιορτές.
Pastizzada Βενετσιάνικης προέλευσης
No comments:
Post a Comment