Είναι μία πικάντικη σάλτσα σκούρου χρώματος της αγγλικής μαγειρικής που παρασκευάζεται κυρίως απο μελάσσα, ζωμό κρέατος και αντζούγιες, κρεμμυδάκια, σκόρδο και μπαχαρικά.
Ιστορία
Το 1835 ο λόρδος Sandys έδωσε μία παραγγελία σε δύο φαρμακοποιούς, στον John Lea και στον William Perrins, να φτιάξουν μία σάλτσα σαν εκείνες που έτρωγε όταν ζούσε στην Ινδία. Οταν οι φαρμακοποιοί φτιάξαν τη σάλτσα, δεν ικανοποιήθηκαν με το αποτέλεσμα. Ξέχασαν να ξεφορτωθούν το προϊόν των κόπων τους που έμεινε περίπου 2 χρόνια μέσα σε ένα βαρέλι, όπου το ξαναβρήκαν τυχαία. Δοκίμασαν το μείγμα και βρήκαν πως είχε γεύση σαν πικάντικο κρασί. Ετσι δημιουργήθηκε η εν λόγω σάλτσα που στην αρχή ονομαζόταν Lea&Perrins Sauce.
Ιστορία
Το 1835 ο λόρδος Sandys έδωσε μία παραγγελία σε δύο φαρμακοποιούς, στον John Lea και στον William Perrins, να φτιάξουν μία σάλτσα σαν εκείνες που έτρωγε όταν ζούσε στην Ινδία. Οταν οι φαρμακοποιοί φτιάξαν τη σάλτσα, δεν ικανοποιήθηκαν με το αποτέλεσμα. Ξέχασαν να ξεφορτωθούν το προϊόν των κόπων τους που έμεινε περίπου 2 χρόνια μέσα σε ένα βαρέλι, όπου το ξαναβρήκαν τυχαία. Δοκίμασαν το μείγμα και βρήκαν πως είχε γεύση σαν πικάντικο κρασί. Ετσι δημιουργήθηκε η εν λόγω σάλτσα που στην αρχή ονομαζόταν Lea&Perrins Sauce.
Worcestershire sauce
No comments:
Post a Comment