ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Saturday, 5 March 2011

Γκαλαντίνα


Ρολό απο βρασμένο κρέας πουλερικών ή ψαριών, ξεκοκαλισμένο και τυλιγμένο στην ίδια του τη πέτσα. Το τυλίγουμε σε πετσέτα ώσπου να βράσει. Οταν κρυώσει "γυαλίζεται" με ζελέ και γαρνίρεται.

Ιστορία
Κατά τον Μεσαίωνα ο όρος "γκαλαντίνα" αφορούσε μία σάλτσα που ετοίμαζαν απο ρίζες, φρυγανιά, κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Αυτού του τύπου τις σάλτσες τις προόριζαν για γκαλαντίνα χελιών ή και κρέας ελαφιών.





Galantine

No comments:

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

About Me

My photo
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi