DRAFT NOT FOR QUOTATION - ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ -
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Σάλτσα Supreme
A l' Africaine
A l' Algerienne
A l' Anversoise
A l' Orientale
A la Basqquaise
A la Beauharnais
A la Biarrotte
A la Boulangere
A la bourguignonne
A la Brabanconne
A la Bretonne
a la cart
A la Catalane
A la Chilienne
A la Conti
A la Cussy
A la favourite
A la Fermiere
A la Forestiere
A la Hongroise
A la Jardiniere
A la Languedocienne
A la Limousine
A la Lyonnaise
A la Maraichere
A la Marocaine
A la Parisienne
A la Portugaise
A la Printaniere
A la Romaine
A la Tyrolienne
A la Valenciennes
A point
Agnellotti
Al dente
Ale
Amande de mer
Anchoiade
Aperitif
Bacon
Baked Alaska
Ballotine
Baron
Basquaise
Bavaroise
Bearnaise
Beignet
Belle Helene
Beluga caviar
Bien cuit
Black pudding
Boxty
Bric
Brioche
Brouschettes
Brunoise
Brunswick salad
Bugatini
Caesar's salad
Calissons
Campanelle
Cannelloni
Cappelleti
Casareccia
Celeriac
Celery
Cepes
Chablis
Chanterelle
Chantilly
Chapatti
Charlotte
Chateaubriand
Chemizer
Chicory
Chiffonnade
Chilli
Chilli sauce
Chinois
Chipolata
Choucroute
Choux
chutney
Ciboulette
Civet
Cointreau
Conchglie
Conchglie
Coquilles Saint Jack
Creme brule
Danablu
Dauphinoise
Deglacer
Demi sel
Dijonais
Dip
Du cru
Farfalle
Fenalar
Fettuccini
Feuilletage
Fish balls
Flageolet
Flan
Florentine
Focaccia
Fois gras
Fond
Fontina
Fortune cookies
Frangipani
Fricassee
Fritot
Frittata
Fumet
Fusili con buco
Fusilli
Gateau Saint Jack
Genovesini
Ginger
Goujon
Gravlax
Gravy
Green Goddess
Hachis parmentier
Harissa
Harvey sauce
High tea
Hot dog
iceberg
Icing
Jambalaya
Jambon
Kaνελέ
Kirsch
Ladyfingers
Liaison
Linzetorte
Mafalde
Mirepoix
Mixed grill
Mousse
Mozartkugeln
Mαρινάδα
Mαρινάδα
Nidi
Norwegian omelette
Osietra caviar
Paesana
Panade
pancake
Panetone
Panzanella
Paprika
Paris-Brest
Pate braise
Pate de choux
Paupiette
Peach Melba
Penne
Perigord truffle
Persillade
Petit four
Philadelphia
Picalilli
Picanha
Picanha
Pommes dauphine
Pop corn
Porridge
Pot au feu
Pot au feu
Poulieze
Poutaneska
Pre sale
Profiterole
Prosciutto
Ptized black truffle
Pumpernickel
Quenelles
Radiatori
Radicchio
Ragout
Ratatouille
Ravioli
Reblochon
Ricotta
Rissole
Robusta
Roquefort
Rosette
Rouille
Roux
Saffron
Sally Lunn
Saltimbocca
Sambals
Sambuca
Samosas
Sangria
Sashimi
Saucisse
Sauternes
Savarin
Seviche
Sevruga caviar
Shortbread
Sorbet
Soy sauce
Sponge cake
Strudel
Subric
Sukiyaki
Sur la plat
Sushi
Syllabub
Tabasco sauce
Tabbuleh
Table d'hote
Tapas
Tapenade
Tarok
Tart tatin
Tartare
Teriyaki
Terrine
Tiramisu
Tortellini
Tortillas
Tourner
Trifola
Trinity
Truffle
V.Q.P.R.D.
Waldorf salad
White truffle
White truffle
Α λ' αλσασιέν
Α λα
Α λα αματριτσιάνα
Α λα γκρέκ
Α λα λυοναίζ
Α λα μενιέρ
Α λα πρινσές
Α λα προβενσάλ
Αmuse-bouche
Αβγοτάραχο
Αγγλικές μουστάρδες
Αγιάδα
Αγιολί
Αγκάρ
Αγουαρδιέττε
Αγουρο κρασί
Αγριόπρασο
Αεριούχα κρασιά
Ακανές
Ακροκώλιο
Ακτινίδιο
Αλ ντέντε
Αλ' αθενιέν
Αλ' αμερικέν
Αλ' ορόρ
Αλάσκα ψημένη
Αλιβάρβαρα
Αλισίβα
Αλιφώνι
Αλμη
Αλμπονδίγας
Αλογονουρά
Αλουσιά
Αμαρέτι
Αμαρέττο
Αμερικάνικη μουστάρδα
Αμυγδαλόγαλο
Αμυγδαλόπαστα
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Αμύγδαλα εφιλέ
Αν κρούτ
Ανάβω
Αναρή
Ανδράκλα
Ανεβατό
Ανηθος
Ανθότυρο
Ανισο το τράγιο
Αντιπάστο
Αντρεκότ
Αντρεκότ Λυωναίζ
Απεριτίφ
Αραβοσιτέλαιο
Αρμεξιά Ανδρου
Αρμόγαλο Σάμου
Αρσενικό Νάξου
Αρωματικά χόρτα
Ασιέτ ανγκλαίζ
Ασκαλώνιο
Ασκόλυμπρος
Ασπικ
Ασπρη μουστάρδα
Ασπρη τρούφα
Αυγα Benedict
Αυγοκόβω
Αυγολέμονο
Αφρώδη κρασιά
Αφτούδια
Αχνίζω
Αχνισμα
Βάτος
Βαλάνες
Βανίλια
Βασιλικός
Βελάνισσα
Βερμιτσέλι
Βινεγκρέτ
Βισιρίδα
Βισσισουάζ
Βλάχος
Βλήτα
Βλαχοτύρι
Βολ ω βαν
Βολάκι
Βούτυρο demi sel
Βούτυρο κλαριφιέ
Βούτυρο Ντεβιλ
Βρούβες
Γάις
Γάλα ζαχαρούχο
Γάλα μακράς διαρκείας
Γάλα μη παστεριωμένο
Γάλα παστεριωμένο
Γάλα σε σκόνη
Γάλα συμπυκνωμένο
Γάστρος
Γένι του λαγού
Γαλλικές σούπες
Γαλοτύρι
Γαρίφαλλο
Γαρδούμπα
Γερμανικές μουστάρδες
Γιαπράκια
Γιαχνί
Γιδοτύρι
Γιομίδια
Γιορτή
Γιουβέτσι
Γιουβαρλάκια
Γιουφκά
Γκάμπο
Γκίζα
Γκαβόψαρα
Γκαράμ μαζάλα
Γκασπάτσο
Γκιούλμπασι
Γκοργκονζόλα
Γκούλας
Γκρίλ
Γκρατέν
Γκρατινάρω
Γκρατιναρισμα
Γκόγκες
Γλάσο
Γλασάρω
Γλιστρίδα
Γλυκάνισο
Γλυκο Φούλ
Γλυκό κρασί
Γλυκόζη
Γούστερ σώς
Γρέντζος
Γραβιέρα Αγράφων
Γραβιέρα Κρήτης
Γραβιέρα Νάξου
Γραβιέρα Τήνου
Γρανίτα
Γρεναδίνη
Γυλωμένο
Δέσιμο
Δαφνόφυλλα
Δενδρολίβανο
Διαυγάζω
Δυόσμος
Είδη μοσχαρίσιου φιλέτου
Εκλέρ
Ελαιόλαδο
Ελαϊκή
Εμουλσιόν
Ενζυματική Αμαύρωση
Εντράδα
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Επιτραπέζια κρασιά
Ερυθρωπός οίνος
Ερυθρός οίνος
Εσκαλιβάδα
Ζάχαρη Ντεμεράρα
Ζαμπαλιόνε
Ζαμπόν
Ζαπλαρίκος
Ζαφορά
Ζεμάτισμα
Ζιλαδιά
Ζοχός
Ζούλα βραστή
Ζυλιέν
Ζωμός
Ημίξηρο κρασί
Ημιαφρωδες κρασί
Ημιγλυκο κρασί
Ησυχο κρασί
Θηλυκοτύρι Νάμου
Θρούμπι
Θυμάρι
Ινδικές πίκλες
Ιρλανδέζικο στιφάδο
Ισλί
Ιταλικές μουστάρδες
Κάππαρη
Κάρδαμο
Κάστερ πάουντερ
Κέτσαπ
Κέφαλος
Καβουρδίζω
Καβουρμάς
Καζάν ντιμπί
Καθούρα
Κακκαβιά
Καλαθάκι
Καλβαντός
Καλκάνι
Καλτσούνια
Κανέλλα
Καναπεδάκια
Κανελλόνια
Καπάκι
Καπονάτα
Καπόνι
Καπόνι (κότα)
Καρέμ
Καρίνα
Καραμέλα
Καραμελέ
Καρμπονάρα
Καρπάτσιο
Καρυδόψιχα
Καρύκευμα
Κασάτα
Κασάτο παγωτό
Κασέρι
Κασουλέ
Κατσικίσιο τυρί Μετσόβου
Καυκαλήθρες
Καφές ρομπούστα
Κεμπαπ
Κεφίρ
Κεφαλογραβιέρα
Κεφαλοτύρι
Κιλότο
Κιμάς αρνίσιος
Κιμάς μοσχαρίσιος
Κιμάς χοιρινός
Κιουι
Κιρς
Κις
Κλαφουτί
Κλωτσοτύρι
Κοκ α λικι σούπα
κοκ ω βεν
Κοκίγ
Κοκορέτσι
κοκότ
Κολοκάσι
Κολομπίνα
Κολοπίμπιρι
Κολοχτύπα
Κονκασέ
Κονκασέ
Κονσομέ
Κονφί
Κορίανδρος ή Κόλιανδρος
Κορν φλάουρ
Κοσέρ
Κοτετσίνο
Κοτολέτα
Κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής
Κοτόπουλο εκτροφής
Κοτόπουλο νανάκι
Κοτόπουλο παραδοσιακής εκτροφής
Κουαντρό
Κουλιμπιάκ
Κουμ κουάτ
Κουρ-μπουγιόν
Κουρκουμάς
Κουρκουτσέλια
Κουσκούς
Κουτβαράς
Κούκος
Κούπ
Κούπες
Κράκερ
Κρέας γενικά (κομμάτια)
Κρέμα royal
Κρέμα μπαβαρουάζ
Κρέμα πατισερί
Κρέπες
Κρίταμο
Κραπφεν
Κρασί
Κρασί chambre
Κρεμόριο
Κρεπάζ
Κρεπινέτες
Κρεόλ
Κροκ μεσιε
Κροκ μεσιε
Κροκέτα
Κροκανμπους
Κροστίνι
Κρουστάντ
Κρουτόν
Κρόκος Κοζάνης
Κρόν
Κόμπλερ
Κόντρα φιλέτο
Κόπα
Κόρν μπίφ
Κύμινο
Λάιμ
Λάνγκ ντε σά
Λάπα
Λάπαθα ή Λάπατα
Λάρδωμα
Λαγοτό
Λαγόχορτο
Λαδοτύρι Ζακύνθου
Λαζάνια
Λαιμός
Λακέρδα
Λαρντόν
Λαυκίνος
Λευκός οίνος
Λιαστές ντομάτες
Λιπαρίτης
Λουκάνικα Φρανκφούρτης
Λουκούμια
Λούπινο
Λούτζα
Μάγκνα Κάουντα
Μάντολες
Μάραθος
Μάφιν
Μαγιάτικο
Μαγιονέζα
Μαγκίρι
Μακαρόν
Μαλάκα
Μαλιγκατάνι
Μαλλιά αγγέλου
Μαλοσόλ
Μανέστρα μπούρου-μπούρου
Μανούρα
Μανούρι
Μαντί
Μαντζουράνα
Μαντλέν
Μαντολάτο
Μαπλ
Μαρέγκα
Μαρίζ
Μαραίνω
Μαρενγκό
Μαρζιπάν
Μαρινάδα
Μαρινάρα
Μαρινάρισμα
Μαρσαλα
Μασεντουάν
Μασκαρπόνε
Μαστέλο Χίου
Ματελότ
Ματινιόν
Μαχαίρι Παλέτ
Μαχαίρι του Σέφ
Μαχαίρια
Μαϊντανός
Μαύρη μουστάρδα
Μελάνζ
Μελίχλωρο
Μελισσόχορτο
Μελμπά
Μενού
Μενού α λα κάρτ
Μετσοβέλα
Μετσοβόνε
Μηλίτης
Μιλανέζ
Μιλφέιγ
Μινεστρόνε
Μιξτ γκρίλ
Μιρεπουά
Μορνέ
Μορχέλλες
Μοσκοβίτ
Μοσχάρι Γουέλιγκτον
Μοσχοκάρυδο
Μοτσαρέλα
Μους
Μουσκοβάντο
Μουστάρδα
Μουστάρδα de Meaux
Μουστάρδα serf
Μουστάρδα διαίτης (dietsenf)
Μουστάρδα ζένφ
Μουστάρδα Πουάβρ βερ
Μουστάρδα του Bordeaux
Μουσταρδέλαιο
Μούλιασμα
Μούλιασμα
Μούς
Μπάγκελ
Μπάγκνα-Κάουντα
Μπάντζος
Μπέικον
Μπέλ Ελέν
Μπέν Μαρί
Μπέρ μανιέ
Μπέϊκιν πάουντερ
Μπίσκ
Μπαβαρουάζ
Μπαγκέττα
Μπαζίνα
Μπακαλιάρος Μπιάνκο
Μπακλαβάς
Μπαλοτίν
Μπαλσάμικο ξύδι
Μπανάνα σπλίτ
Μπανκέτα
Μπαρκέτ
Μπαρόν
Μπασκέζ
Μπατζίσιο
Μπενιέ
Μπερναίζ
Μπεσαμέλ
Μπιεν κουϊ
Μπιριάνι
Μπιρμπιλόνια
Μπισκότα
Μπισκότα Garibaldi
Μπισκότα Σαμπλέ
Μπλίνι
Μπλανκέτ
Μπλατσάρα
Μπλουγούρι
Μπολίτο μίστο
Μπουγιαμπέσα
Μπουγκατίνι
Μπουκέ γκαρνί
Μπουντέν
Μπουρδέτο
Μπουρντούνι
Μπουσέ
Μπουσκαϊόλα
Μπουσκαϊόλα
Μπουφές
Μπράντυ μπάτερ
Μπράουνις
Μπρί
Μπραιζέ
Μπραντάδ
Μπραντάντ
Μπρεζάολα
Μπριζέ
Μπριός
Μπρουσκέττες
Μπρυλέ
Μπρυνουάζ
Μπύρα Bitter
Μπύρα Bock
Μπύρα Lager
Μπύρα Pilsner (Pils)
Μπύρα Stout
Μυζήθρα
Μυλοκόπι
Μυξινάρι
Μυρωδικά και μπαχαρικά
Μυτάτο
Νori
Ναβαρέν
Ναπέ
Ναπολιτάνα
Νατυρ
Νισεστές
Νιόκι
Νιόκος
Νουά
Νουγκά
Νουγκατίνα
Νούμπουλο
Νούντλς
Ντάκος
Ντάμπλινγκς
Ντίπ
Νταναμπλού
Νταριόλ
Νταρτουά
Ντεγκιστασιόν
Ντεγκορζέ
Ντηξέλ
Ντιάμπλ
Ντιζονέ
Ντολμάς
Ντοματάκια Κρήτης
Ντρέσσινγκ
Ντυξέλ
Ντυσές
Ντωφινουαζ
Ντώμπ
Ξίγαλα Σητείας
Ξαίνω
Ξινομυτζήθρα
Ξινό Τζιάς
Ξύδι απο μηλίτη
Ξύδι απο ρύζι
Ξύδι απο σέρι
Ξύσμα
Ογκρατέν
Ολ σπάις
Ορετσιέττι
Ορντέβρ
Οσσο μπούκο
Π.Ο.Π
Πάβλοβα
Πάνκεικ
Πάνκεικ
Πάπρικα
Πάπρικα
Πάστωμα
Πέννες
Πέστο
Πέστο
Πίγκα
Πίκλες μουστάρδας
Πίτσα καπριτσιόζα
Πίτσα Μαργαρίτα
Πίτσα Μαρινάρα
Πίτσα μαρινάρα
Παέγια
Πακόρας
Παλαμίδα
Παλμιέ
Παλμιέ
Παμπερνίκελ
Πανάδα
Πανάρισμα
Πανέ
Πανετόνε
Πανετόνε
Πανκέικ
Πανσέτα
Παντελής
Παντεσπάνια
Παπάγια
Παπαλίνα
Παπαρδέλες
Παπιγιότ
Παρθένο ελαιόλαδο
Παρμαντιέ
Παρμεζάνα
Παρμεζάνα
Πασά λουκούμ
Πασπάλισμα
Παστελαρία
Παστιτσάδα
Παστουρμάς
Παστράμι
Παστρόκιο
Παστό
Πατάτες Duchess
Πατάτες Αννα
Πατάτες ντοφίν
Πατάτες ντυσές
Πατάτες ντωφίν
Πατισερί
Πεκορίνο Ρομανο
Πεπερονάτα
Πεπερόνι
Περγαμόντο
Περσιγιάντ
Περχαροτύρι
Πεσκανδρίτσα
Πετρωτό
Πεϊζάνα
Πηκτίνη
Πηχτή
Πηχτόγαλο
Πικάρισμα
Πικάτα
Πιμέντο
Πιμιέντο
Πιπέρι
Πιπερόριζα
Πιροσκί
Πισαλαντιέρ
Πιστού
Πλευρώτους
Πλιγούρι
Πολέντα
Ποντίκι
Ποπ κορν
Ποπιέτα
Πορπέτες
Πορτογαλλικές σούπες
Ποσάρω
Ποσέ
Ποτ ο φέ
Πουλιέζε
Πουτανέσκα
Πρέντζα
Πρεσαλέ
Προβάτσες
Προσούτο
Προφιτερόλ
Πτι φούρ
Πόντς
Πόσσιας
Ράγιες
Ρίγανη
Ραβιόλια
Ραδίκι του βράχου
Ραντίτσιο
Ραντιατόρι
Ρατατούιγ
Ρατατούιγ
Ραταφιά
Ραχατ λουκούμ
Ρεμουλαν
Ρεμπλοσόν
Ρετσίνα
Ριγκατόνι
Ριγκατόνι 4 τυριά
Ρικότα
Ρισόλ
Ροζέ κρασί
Ροκφόρ
Ροσόλι
Ρουίγ
Ρού
Ρούμ μπαμπά
Ρυζότο
Ρόστ μπίφ
Ρύζι Arborio
Ρύζι parboiled
Ρύζι για ρυζόττο
Ρύζι Καρολίνα
Ρύζι μπασμάτι
Ρύζι νυχάκι
Ρύζι-μπίζι
Ρώσικη Σαλάτα
Σάλτσα Chasseur
Σάλτσα coulis
Σάλτσα Cumberland
Σάλτσα Gribiche
Σάλτσα Louis
Σάλτσα Reform
Σάλτσα Verde
Σάλτσα α λα φορεστιέρ
Σάλτσα ανταλούζ
Σάλτσα Αραμπιάτα
Σάλτσα Βελουτέ
Σάλτσα Εσπανιόλ
Σάλτσα ματελότ
Σάλτσα μισελέν
Σάλτσα Μορνέ
Σάλτσα μουσκεταίρ
Σάλτσα Μπεαρναίζ
Σάλτσα μπεσαμέλ
Σάλτσα Μπολονέζ
Σάλτσα Μπορντελαίζ
Σάλτσα Ναπολιταίν
Σάλτσα νορμάν
Σάλτσα ντεμι-γκλάς
Σάλτσα Ολλανταίζ
Σάλτσα πέστο
Σάλτσα περιγκέζ
Σάλτσα Πικάντ
Σάλτσα Πισαλαντιέρ
Σάλτσα Πορτουγκίζ
Σάλτσα πουτανέσκα
Σάλτσα Προβενσάλ
Σάλτσα Ραβιγκότ
Σάλτσα Ρεμουλάν
Σάλτσα Ρομπερ
Σάλτσα ρουϊγ
Σάλτσα Σισιλιέν
Σάλτσα σόγιας
Σάλτσα ταρταρ
Σάλτσα τσίλι
Σάλτσα χάρβεϊ
Σάλτσα χαρίσσα
Σάμαλι
Σάν Μιχάλη
Σάντουιτς
Σέλερι
Σέπες
Σέρι
Σίλαμπαμπ
Σίρνα
Σίτεμα
Σαβαρέν
Σαβαρέν
Σαβόρο
Σακε
Σαλάδο
Σαλάτα Brunswick
Σαλάτα Green Goddess
Σαλάτα Panzanella
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Νισουάζ
Σαλάτα του Καίσαρα
Σαλέπι
Σαλμί
Σαλτιμπόκα
Σαμπούκα
Σαμπρέ
Σαμόζας
Σανγκρία
Σαντιγύ
Σαράι λουκούμ
Σαραγλί
Σαρλότ
Σαρλότ ρύς
Σασίμι
Σατωμπριάν
Σαφράν
Σεβίς
Σεκέρ παρέ
Σεμιζάρισμα
Σεν Ονορέ
Σερνικοβότανο
Σησαμέλαιο
Σιβέ
Σικορέ
Σιμπουκουκίρα
Σιμπουλέ
Σινουά
Σιρόν
Σιτάκα
Σιφονάντ
Σκαλοπίνια
Σκιός
Σκοτύρι Ιου
Σκόλυμος
Σκόρδο
Σμόργκασμπροντ
Σομελιέ
Σορμπέ
Σορτμπρεντ
Σοσίς
Σοτέρν
Σουκιγιάκι
Σουκρούτ
Σουρίμι
Σουτζούκ λουκουμ
Σοφρίτο
Σοφρίτο Λαχανικών
Σού
Σούνια
Σούπα
Σούπα Borsch
Σούπα coulis
Σούσι
Σπαλομπριτζόλα
Σπετσοφάϊ
Στάκα
Στάλπη
Στήθος-στηθοπλευρές
Στίλτον
Στακοφύσι
Σταμναγκάθι
Στουφάδο
Στραγάλια
Στραπατσάδα
Στρογγυλό
Στρούντελ
Στύφνος
Συκομαϊδα
Συμπρίκ
Σφολιάτα
Σχινόπρασσο
Σχιουφιχτά
Σωτάρισμα
Σωτάρω
Σόγια
Σύγκλινο
Τάκος
Τάπας
Τάρτα τατέν
Ταμπάσκο
Ταμπλ ντ'οτ
Ταμπουλέ
Ταντούρι
Ταούκ Γκιουσού
Ταπενάντ
Ταπιόκα
Ταραξάκο
Ταρατόρ
Ταρτάρ
Ταρόκ
Ταχίνι
Τελεμές
Τεμπάλ
Τεμπούρα
Τερίν
Τεριγιάκι
Τζίντζερ
Τζαμπαλάγια
Τζιντζιμπύρα
Τινγκολα
Τιραμισού
Τορτίγιας
Τορτελίνια
Τουλουμοτύρι
Τουλούμπα
Τουρνέ
Τουρνεντό
Τουρνεντό Ροσσίνι
Τουτουμάκια
Τράνς
Τράϊφλ
Τρέβλα
Τρίνιτι
Τραγάκι
Τριγωνίσκος ή Τριγωνέλλα
Τριφτάδες
Τριφτιλίδια
Τριφτούδια
Τρούφα
Τρούφες
Τσάγαλο
Τσάτνεϊ
Τσάτνυ
Τσάϊβ
Τσίλι
Τσίλι κον κάρνε
Τσίρος
Τσακιστή μυζήθρα
Τσαλαφούτι
Τσαντερέλ
Τσαπάτι
Τσιγαρέλια
Τσιλίχουρδα
Τσιπολάτα
Τσοπστικς
Τσορίθο
Τσουκαλόκαυτο
Τσουκνίδα
Τυρί βικτώρια
Τυρί κορφού
Τυρί Κότατζ
Τυρί Μασκαρπόνε
Τυρί μοτσαρέλα
Τυρί παρμεζάνα
Τυρί ρικότα
Τυρί ροκφόρ
Τυρί Στίλτον
Τυρι Μοτσαρέλα
Τυρογλιάτα
Τυροζούλι
Τυρόγαλα
Τόφου
Φάβα παντρεμένη
Φάτζ
Φέτα
Φαγόπυρο
Φαλαφελ
Φαρσί
Φαρφάλες
Φαρφάλλες
Φασκόμηλο
Φασούγια με πετσαλίνα
Φασόλια φλαζολέ
Φατουράδα
Φεγιετέ
Φεναλάρ
Φετουτσίνι
Φεϊζογιάδα
Φιγαδέλια
Φιλέ μινιόν
Φιλέτο (μόσχου)
Φιλαδέλφεια
Φις μπόλς
Φλάν
Φλάπζακ
Φλαμπέ
Φλομάρια
Φλωρεντίν
Φογάτσα
Φοκάτσια
Φον
Φοντί μπουργκινιόν
Φοντί σαβαγιάρ
Φοντί, κινέζικη
Φοντίνα
Φοντύ
Φουά γκρά
Φουσίλι
Φράτσια
Φρέντς ντρέσσινγκ
Φρίτο μίστο
Φριγαδέλια
Φρικασέ
Φρικασέ, ελληνικό
Φριτάτα
Φριτούρα
Φριτό
Φρουϊ γλασέ
Φρυγανιά Ζακύνθου
Φυμέ
Χάς
Χαβιάρι
Χαβιάρι Μαλοσόλ
Χαβιάρι, κόκκινο
Χαλούμι
Χανούμ λουκούμ
Χλωρό
Χοιροβότανο
Χορσράντις
Χούμους
Χρένο
Χριστόψαρο
Χόνδρος
Χότ ντογκ
Ω μπλέ
Tuesday, 22 February 2011
Καραμελέ
Είδος κρέμας απο αυγά, γάλα και ζάχαρη. Τοποθετείται σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ψήνεται στο φούρνο. Συνήθως προτού ρίξουμε τη κρέμα στη φόρμα βάζουμε στο πάτο λιωμένη καραμέλα. Αφού κρυώσει ξεφορμάρεται και σερβίρεται.
creme caramel
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
Fish base
Hungry
Molecular Gastronomy
Oxford Food
The Return of the Naked Chef JAMIE OLIVER
ΒΑΡΟΥΛΚΟ χρώματα, αρωματα και γεύσεις
Βιβλία της Μυρσίνης Λαμπράκη
Εγκυκλοπαίδεια Britannica
μαγerrata
Μείζον΅Ελληνικό Λεξικό
Συνταγές & Ιστορίες της Αγλαϊας Κρεμέζη
Συνταγές της Παρέας
Τα γαστριμαργικάανάλεκτα του κυρίου Schott
Το Χρυσό Αλφαβητάρι της Γεύσης, Κ. Σαμαρτζής
Φυτολογία
ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ευρετήριο Εκδόσεις Ερμής
Blog Archive
▼
2011
(44)
►
October
(1)
►
September
(13)
►
August
(1)
►
July
(1)
►
March
(4)
▼
February
(24)
Ζαμπαγιόνε
Ζαμπόνε
Γαλέτα
Ζαμπονό
Ζαρντινιέρ
Sponge cake
Ζενουάζ
Ζιλιέν
Ινβολτίνι
Πίτσα καλτσόνε
Καλντο βέρντε
Καγιέν
Κανταλούπ
Καπόνι
Καπονάτα
Κανελέ
Πίτσα καπριτσιόζα
Καραμέλα
Καρίνα
Καρμπονάρα
Καραμελέ
Καρπάτσιο
Κέτσαπ
Κεμπάπ
►
2010
(196)
►
November
(40)
►
October
(18)
►
September
(46)
►
July
(33)
►
April
(44)
►
March
(4)
►
February
(11)
►
2009
(305)
►
December
(15)
►
November
(25)
►
October
(31)
►
September
(127)
►
July
(5)
►
June
(101)
►
February
(1)
►
2008
(75)
►
November
(43)
►
January
(32)
►
2007
(535)
►
November
(27)
►
October
(94)
►
September
(17)
►
August
(5)
►
June
(27)
►
May
(69)
►
April
(77)
►
March
(219)
About Me
CGP
Lone wolf Veni Vidi Tweetevi
View my complete profile
No comments:
Post a Comment