Είναι μικροί βολβοί, υπόλευκου χρώματος με γλυκιά γεύση, σαν αγκινάρα. Εμφανησιακά μοιάζουν με άνοιχτόχρωμες κάμπιες. Είναι παράξενα φυτά που μεγαλώνουν όπως οι πατάτες. Προτού μαγειρευτούν χρειάζεται να μουλιάσουν σε νερό με ανθρακική σόδα για να ξεπλυθούν. Χρησιμοποιούνται σε σούπες.
Στην αρχή εισάγωντο απο τη Κίνα, αργότερα όμως καλλιεργήθηκαν στη πόλη Crosnes της Γαλλίας, εξ ού και το όνομάτους.
Crosnes (Stachys sieboldii and affinis)
Αλλα ονόματα : Κινέζικες/Γιαπωνέζικες αγκινάρες
Crosnes
No comments:
Post a Comment