Η Κρητική γραβιέρα αποτελείται απο μη παστεριωμένο πρόβειο γάλα ή σε συνδυασμό με κατσικίσιο. Καλουπώνεται σε στρογγυλά κεφάλια που μπορούν να ζυγίζουν απο 5-25 κιλά. Το τυρί αφήνεται να ψηθεί και να ωριμάσει για τρείς μήνες ή και περισσότερο, όσο παλιότερο το τυρί τόσο πιο υπέροχο θα βγεί το άρωμά του. Τα ώριμα είναι πικάντικα και συνοδεύουν το κρέας, τις πίτες ή και το κοτόπουλο. Τα λιγώτερο ώριμα τρώγονται σαν επιδόρπιο μαζί με μέλι.
No comments:
Post a Comment