http://lumar.com.ua/images/stories/mywork.php?html1 |
Wednesday, 14 September 2011
Saturday, 10 September 2011
Ψωμί αμερικάνικο
Είδος ψωμιού απο καλαμποκάλευρο και σιτάλευρο. Είναι πιο κίτρινο απο το σταρένιο ψωμί και κρατάει περισσότερο.
Ασπαρτάμη
Αραβικός καφές
Καφές με την μορφή σκόνης, εμπλουτισμένος με κάρδαμο, μοσχοκάρυδο ακόμα και σαφράν. Πίνεται χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Στις αραβικές χώρες η προετοιμασία και το σερβίρισμα του, θεωρείται σύμβολο φιλοξενίας
Αντικολλητικό τηγάνι
Είδος τηγανιού ιδανικό για ευαίσθητα φαγητά που κολλάνε εύκολα, η/και για διαιτητικά μενού, γιατί εκείνα μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς καθόλου λιπαντική ουσία. Η παχιά βάση του θερμαίνεται ομοιόμορφα και επιτρέπει το σωστό κοκκίνισμα, με τραγανή κρούστα.
Ανγκοστούρα
Πολύ πικρό απόσταγμα βοτάνων.Οι σταγόνες του χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και χρώμα στα ποτά.
Angostura
Αλίπαστα
Ολα τα παστά ψάρια (σαρδέλλες, λακέρδα, σκουμπρί ) παστωμένα με αλάτι και τοποθετημένα σε βαρέλια.
Αϊράν
Είδος πηχτού ποτού απο γιαούρτι και νερό. Τρώγεται είτε με το κουτάλι στο πιάτο, συνοδευόμενο από φρυγανιές σπασμένες (ως σούπα) είτε στο ποτήρι (σαν αναψυκτικό). Είναι αρκετά ξινό στη γεύση και πολύ-πολύ δροσιστικό.
Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, το ρόφημα αυτό αρτίζεται με μια πρέζα αλάτι όταν πρόκειται να συνοδέψει ένα γεύμα ή με ζάχαρη όταν πίνεται σκέτο, ως αναψυκτικό.
Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, το ρόφημα αυτό αρτίζεται με μια πρέζα αλάτι όταν πρόκειται να συνοδέψει ένα γεύμα ή με ζάχαρη όταν πίνεται σκέτο, ως αναψυκτικό.